Nieuwsbrief 4, oktober 2019

Bouw Amandihuis is begonnen

Met het hijsen van de Amandivlag en het slopen van een stuk muur van de oude basisschool ‘De Meerpaal’ is donderdag in Nieuwe Wetering de bouw van het Amandihuis officieel begonnen. Dit gebeurde in aanwezigheid van tientallen betrokkenen en buurtgenoten.
Tijdens de daarop volgende bijeenkomst werd er teruggeblikt en vooruit gekeken. Wethouder Floris Schoonderwoerd bedankte de initiatiefnemers voor hun inzet en roemde hen voor de jarenlange fijne samenwerking met de gemeente die aan deze dag vooraf ging. Tenslotte stond hij stil bij het zware

maar dankbare werk dat de vrijwilligers van het Amandihuis te wachten staat.
Voorzitter Wim Sleeuw van de Stichting Hospice Amandi, die zich al sinds 2011 inzet voor de komst van het hospice, bedankte alle vrijwilligers door de jaren heen. Een huis waar liefde en gemeenschapszin de boventoon voeren was steeds zijn streven. Daarbij ontmoette hij veel enthousiasme. “Toen we in 2016 eenmaal besloten het gewoon te gaan doen, ontvingen we van alle kanten steun. En dat is niet meer opgehouden”, aldus huisarts Wim Sleeuw.
De verwachting is dat het Amandihuis medio 2020 wordt opgeleverd. In het huis komen twee bedden voor terminaal zieken en twee bedden voor tijdelijke opname.

De bouwplaats

Welkomstwoord

Grote belangstelling

Voorzitter Wim Sleeuw hijst de Amandivlag

Sloopactie door wethouder Floris Schoonderwoerd. Op voorgrond: medewerker sloopbedrijf.

Wethouder Floris Schoonderwoerd en voorzitter Wim Sleeuw.

Live beelden van de opening