Actualiteiten Amandi

15 januari 2020

Het Amandihuis in Nieuwe Wetering begint vorm te krijgen. De afgelopen dagen is de staalconstructie neergezet. De volgende stap is dat de wanden worden geplaatst en vervolgens het dak wordt dichtgemaakt. De verwachting is dat, als het weer meewerkt, het gebouw in februari wind- en waterdicht is. Tenslotte moet er natuurlijk daarna binnen nog veel gebeuren. De planning is dat het gebouw medio dit jaar wordt opgeleverd. Het Amandihuis krijgt vier bedden voor terminaal patiënten en voor mensen die tijdelijke zorg behoeven.

 

18 november 2019

De Loterij Amandihuis is een groot succes geworden. Voorzitter Wim Sleeuw van de Stichting Hospice Amandi nam zondag 17 november in de Alkeburcht in Roelofarendsveen een cheque ter waarde van 52.519,55 euro in ontvangst. Hij toonde zich zeer ingenomen met het bedrag en bedankte alle betrokkenen.
Klik hier voor de volledige uitslag van de trekking
Tientallen vrijwilligers gingen de afgelopen maanden bij familie, kennissen en dorpsgenoten langs om de loten aan de man of vrouw te brengen. In totaal werden er 5.500 loten van tien euro verkocht.
De meeste prijzen, die varieerden van tv’s en fietsen tot taarten en grillworsten, werden belangeloos ter beschikking gesteld door ondernemers uit Kaag en Braassem. De prijzen konden in de Alkeburcht worden afgehaald. Amandi-voorzitter Wim Sleeuw bedankte de vier initiatiefnemers Ed van Berkel, Cees uit den Boogaard, Rob van der Geest en René Koek, de tientallen enthousiaste verkopers, de ondernemers voor het sponsoren en tenslotte de vele kopers van de loten.
De opbrengst van de loterij wordt gebruikt voor de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering. De bouw is onlangs gestart, naar verwachting is de opening medio 2020.

 

20 oktober 2019

De opbrengst van de fooienpot van Tennisvereniging Alkemade uit Roelofarendsveen gaat dit jaar naar Amandi, zo werd eerder besloten. Het leverde een extra volle pot op.
Zondag 20 oktober nam Amandi-voorzitter Wim Sleeuw een cheque ter waarde van € 592,50 in ontvangst.
Amandi bedankt alle gulle gevers.

 

16 oktober 2019

Grootse bijdrage Rabo Clubsupport voor online rooster!
Dankzij vele stemmen van de leden van de Rabobank ontvingen we op 16 oktober 2019 een bijdrage van maar liefst € 5.434,65 voor de aanschaf van een digitaal rooster om de inzet van de vele vrijwilligers adequaat te kunnen plannen. De vrijwilligers loggen in met een eigen account via PC, tablet of smartphone en melden zich aan voor één of meer diensten. Zo wordt het rooster vanzelf ingevuld. Dank aan alle mensen die op ons project hebben gestemd. Op de foto: Corrie van Dijk, penningmeester, en Rob Hensen , bestuurslid, nemen de cheque in ontvangst.

 

10 oktober 2019

De eerste officiële bouwhandeling is een feit. Vele genodigden waren op de bouwplaats getuige van het hijsen van de Amandivlag door voorzitter Wim Sleeuw en secretaris Jolanda Bogaards. Vervolgens sloopte wethouder Floris Schoonderwoerd onder groot applaus het eerste muurtje van de oude school. Daarna kwam het gezelschap bijeen in restaurant Tussen Kaag & Braassem voor speeches en een feestelijke dronk.
Foto's en filmpjes zijn gepubliceerd in Nieuwsbrief 4.

 

30 september 2019

In de afgelopen kermisweek in Roelofarendsveen gingen de acties voor het Amandihuis gewoon door. Zo werden er tijdens de Uitkaik, het begin van de kermisweek, tientallen loten verkocht.
Daarnaast was er door Sandra van der Put bij de optocht op zaterdag halverwege het Noordeinde een pot voor Amandi geplaatst, waar kermisvierders een vrijwillige bijdrage in konden doen. Aan het eind van de dag zat er 400 euro in.

14 september 2019

De actie met gevulde koeken door bakker Van Maanen om het Amandihuis te steunen heeft 1310,50 euro opgeleverd. Het bedrag is de afgelopen week aan voorzitter Wim Sleeuw overhandigd. Hij toonde zich zeer ingenomen met de gift.
De actie hield in dat in de winkels van Van Maanen op de Meerkreuk in Oude Wetering en het Noordplein in Roelofarendsveen de afgelopen maanden van elke verkochte gevulde koek vijftig eurocent naar het Amandihuis ging. De actie met de koeken met ‘amandispijs’ was één van de plaatselijke initiatieven van bakker Van Maanen.

In het Amandihuis komen vier bedden voor mensen in hun laatste, terminale levensfase, dan wel mensen die tijdelijk zorg behoeven. De bouw van het Amandihuis start binnenkort. De opening is naar verwachting medio 2020.
Op de foto neemt Wim Sleeuw (links) de cheque in ontvangst van Trudy Oomen en Dennis van der Hoorn, medewerkers van bakker Van Maanen.

11 september 2019

Ons zeer gewaardeerde bestuurslid, Johan de Graaf, is op 7 september 2019 na een kort ziekbed overleden.
In Johan verliezen wij een betrokken bestuurder van het eerste uur. Johan zei bij zijn aantreden, dat hij vanuit zijn achtergrond zich alleen met de stenen zou gaan bemoeien, maar niets was minder waar. Hij had, ook op terreinen waarvan hij zei weinig te weten, zinvolle en scherp geformuleerde aanvullingen. Johan's humor zorgde vaak voor een aangename onderbreking van ons bestuurswerk.
Zijn bijdrage als voorzitter van de commissie bouw aan de realisatie

van het Amandihuis is onmisbaar. Hij zal helaas het uiteindelijke resultaat van zijn jarenlange inzet niet meer meemaken. Wij wensen zijn vrouw Elly, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit onverwachte verlies.
Bestuur Stichting Hospice Amandi

2 september 2019

De Parochiële Caritas Instellingen (PCI-en) in de gemeente Kaag en Braassem hebben met een gift van 137.000 euro de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering mede mogelijk gemaakt.
De gift werd op maandag 2 september in het notariskantoor Von Herzberg in Oude Wetering bekendgemaakt bij het ondertekenen van de hypotheekakte voor een lening door het Amandihuis bij de PCI-en. De gift is gedaan door de PCI-en van Hoogmade, Rijpwetering, Leimuiden, Oud Ade en Roelofarendsveen. De PCI-en beheren een vermogen dat in de loop der jaren is opgebouwd uit giften en

nalatenschappen. Wanneer inwoners geen beroep meer kunnen doen op bestaande sociale voorzieningen, kunnen zij een beroep doen op de PCI. Behalve aan individuen schenkt de PCI ook aan werkgroepen of mensen die een maatschappelijk doel nastreven zoals het Amandihuis.
In het Amandihuis komen vier bedden voor mensen in hun laatste, terminale levensfase, dan wel mensen die tijdelijk zorg behoeven. De bouw van het Amandihuis begint eind september. De opening is naar verwachting medio 2020.
Foto:  Met een stevige handdruk bezegelen Stefan van der Zwet, namens de PCI-en, en Wim Sleeuw, namens het Amandihuis, de overeenkomst.

 

Evenementen en berichten van oudere datum
Deze kunt u terugvinden in onze Nieuwsbrieven  en/of het Nieuwsbrieven-archief