Actualiteiten Amandi

2 juli 2020

Donderdag 2 juli was het zo ver: het AmandiHuis in Nieuwe Wetering werd opgeleverd aan de Stichting Hospice Amandi. Er werden handtekeningen gezet en Amandi-voorzitter Wim Sleeuw bedankte aannemer Meerburg en installateur Vink voor de prettige samenwerking. Ook bedankte hij Klaas Jongens voor het, namens Amandi, toezichthouden bij de bouw.
De komende weken wordt het gebouw schoongemaakt en ingericht; vervolgens wordt er proefgedraaid.
Eind augustus volgt de opening en begin september worden de eerste gasten verwacht.

 

6 mei 2020

Deze week is bij het AmandiHuis in Nieuwe Wetering door het Katwijkse bedrijf Haasnoot de nieuwe brug over de wetering geplaatst. Het gaat om een brug van bijna tien meter lang en vier meter breed. De bruggenhoofden waren eerder prefab aangevoerd en geplaatst op stalen buispalen, gevuld met beton, die daarvoor de grond in waren getrild. De hele klus nam ongeveer vier dagen in beslag. Het AmandiHuis wordt komende zomer opgeleverd.

 

17 april 2020

Vacatures
Voor de dagelijkse leiding in het AmandiHuis is het bestuur op zoek naar een parttime coördinator die samen met een collega de functie van coördinator gaat vervullen. Daarnaast zoeken we vrijwillig coördinatoren die samen met de coördinatoren zorgen voor de (telefonische) bereikbaarheid van het AmandiHuis buiten kantoortijd en tijdens de weekenden. Naast de bereikbaarheidsdienst verrichten zij aanvullende werkzaamheden op een specifiek gebied ter ondersteuning van de coördinatoren of als zorgvrijwilliger.
Voor nadere details kunt u klikken op de desbetreffende functie.

 

3 april 2020

Jaarverslag 2019 is verschenen. U kunt hier klikken om het document te openen.

 

15 januari 2020

Het Amandihuis in Nieuwe Wetering begint vorm te krijgen. De afgelopen dagen is de staalconstructie neergezet. De volgende stap is dat de wanden worden geplaatst en vervolgens het dak wordt dichtgemaakt. De verwachting is dat, als het weer meewerkt, het gebouw in februari wind- en waterdicht is. Tenslotte moet er natuurlijk daarna binnen nog veel gebeuren. De planning is dat het gebouw medio dit jaar wordt opgeleverd. Het Amandihuis krijgt vier bedden voor terminaal patiënten en voor mensen die tijdelijke zorg behoeven.

 

18 november 2019

De Loterij Amandihuis is een groot succes geworden. Voorzitter Wim Sleeuw van de Stichting Hospice Amandi nam zondag 17 november in de Alkeburcht in Roelofarendsveen een cheque ter waarde van 52.519,55 euro in ontvangst. Hij toonde zich zeer ingenomen met het bedrag en bedankte alle betrokkenen.
Klik hier voor de volledige uitslag van de trekking
Tientallen vrijwilligers gingen de afgelopen maanden bij familie, kennissen en dorpsgenoten langs om de loten aan de man of vrouw te brengen. In totaal werden er 5.500 loten van tien euro verkocht.
De meeste prijzen, die varieerden van tv’s en fietsen tot taarten en grillworsten, werden belangeloos ter beschikking gesteld door ondernemers uit Kaag en Braassem. De prijzen konden in de Alkeburcht worden afgehaald. Amandi-voorzitter Wim Sleeuw bedankte de vier initiatiefnemers Ed van Berkel, Cees uit den Boogaard, Rob van der Geest en René Koek, de tientallen enthousiaste verkopers, de ondernemers voor het sponsoren en tenslotte de vele kopers van de loten.
De opbrengst van de loterij wordt gebruikt voor de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering. De bouw is onlangs gestart, naar verwachting is de opening medio 2020.

 

 

Evenementen en berichten van oudere datum
Deze kunt u terugvinden in onze Nieuwsbrieven  en/of het Nieuwsbrieven-archief