Actualiteiten Amandi

17 juli 2020

Bij het onlangs opgeleverde AmandiHuis in Nieuwe Wetering was de afgelopen week veel te doen. Zo werd vrijdag de tuin rond het AmandiHuis opgeleverd door hoveniersbedrijf Uit den Boogaard.
Bij de aanleg van de tuin is onder meer gedacht aan de vogels en bijen, aan het hele jaar bloemen en aan geurende rozen bij de pergola, aldus hovenier Carl van der Meer. Honderden vaste planten zijn er in de tuin verwerkt. In het najaar volgt er nog aanplant van struiken. Tot ieders verrassing bleek er in de tuin al een Nerine Amandi te bloeien. Tijdens de rondleiding deed de robotgrasmaaier onverstoorbaar zijn werk, met dank aan Tom Hillebrand.

De aanleg van de tuin is bekostigd door de Stichting Nico Straathof.
Al eerder in de week werden er door twaalf jongeren van zorgkwekerij de Florahoeve in Roelofarendsveen zelfgemaakte vogelhuisjes opgehangen, als onderdeel van het tuinplan. Op de Florahoeve wordt op een kleinschalige manier begeleiding  geboden aan jongeren die een ontwikkelingsachterstand hebben of extra begeleiding nodig hebben.

 

16 juli 2020

De tuin- en klusvrijwilligers hebben donderdag 16 juli de stalling van de fietsen en containers aan de achterkant van het AmandiHuis geschilderd. Ook deze kant van het gebouw raakt nu helemaal af.
De kwaliteitsverf werd deels gedoneerd door een relatie van een vrijwilliger.

 

 

15 juli 2020

Afgelopen woensdag werden onder meer stoelen, tafels en kasten het AmandiHuis binnengedragen, nadat kort ervoor de keuken was geplaatst. Het was een drukte van belang, er waren zeven meubelmakers (met collega‚Äôs) uit Kaag en Braasem bij betrokken. ‚ÄúZe zeiden allemaal ja op mijn vraag of ze iets voor Amandi wilden maken‚ÄĚ, aldus Jolanda Zoet van de werkgroep styling. Hein Jan Mooren stelde hout beschikbaar voor onder meer de tafels.
Woensdag waren ze er allemaal (een enkeling vertegenwoordigd door een collega): Coen Castelijn,

Corno Hooymans, Ernst Oomen, Roy van der Meer, Frits Schakenbos, Paul Beuk en Leo van der Meer. Na afloop van de werkzaamheden was er koffie met gebak.
Amandi-voorzitter Wim Sleeuw toonde zich zeer ingenomen met alle activiteiten en resultaten. ‚ÄúDe tuin is prachtig geworden en dat geldt ook voor de meubels. Heel fraai allemaal. De manier waarop alles tot stand is gekomen is heel bijzonder. Het AmandiHuis is een huis voor de gemeenschap en van de gemeenschap, dat blijkt hier weer duidelijk‚ÄĚ, aldus Wim Sleeuw.

 

2 juli 2020

Donderdag 2 juli was het zo ver: het AmandiHuis in Nieuwe Wetering werd opgeleverd aan de Stichting Hospice Amandi. Er werden handtekeningen gezet en Amandi-voorzitter Wim Sleeuw bedankte aannemer Meerburg en installateur Vink voor de prettige samenwerking. Ook bedankte hij Klaas Jongens voor het, namens Amandi, toezichthouden bij de bouw.
De komende weken wordt het gebouw schoongemaakt en ingericht; vervolgens wordt er proefgedraaid.
Eind augustus volgt de opening en begin september worden de eerste gasten verwacht.

 

 

6 mei 2020

Deze week is bij het AmandiHuis in Nieuwe Wetering door het Katwijkse bedrijf Haasnoot de nieuwe brug over de wetering geplaatst. Het gaat om een brug van bijna tien meter lang en vier meter breed. De bruggenhoofden waren eerder prefab aangevoerd en geplaatst op stalen buispalen, gevuld met beton, die daarvoor de grond in waren getrild. De hele klus nam ongeveer vier dagen in beslag. Het AmandiHuis wordt komende zomer opgeleverd.

 

17 april 2020

Vacatures
Voor de dagelijkse leiding in het AmandiHuis is het bestuur op zoek naar een parttime coördinator die samen met een collega de functie van coördinator gaat vervullen. Daarnaast zoeken we vrijwillig coördinatoren die samen met de coördinatoren zorgen voor de (telefonische) bereikbaarheid van het AmandiHuis buiten kantoortijd en tijdens de weekenden. Naast de bereikbaarheidsdienst verrichten zij aanvullende werkzaamheden op een specifiek gebied ter ondersteuning van de coördinatoren of als zorgvrijwilliger.
Voor nadere details kunt u klikken op de desbetreffende functie.

 

3 april 2020

Jaarverslag 2019 is verschenen. U kunt hier klikken om het document te openen.

 

15 januari 2020

Het AmandiHuis in Nieuwe Wetering begint vorm te krijgen. De afgelopen dagen is de staalconstructie neergezet. De volgende stap is dat de wanden worden geplaatst en vervolgens het dak wordt dichtgemaakt. De verwachting is dat, als het weer meewerkt, het gebouw in februari wind- en waterdicht is. Tenslotte moet er natuurlijk daarna binnen nog veel gebeuren. De planning is dat het gebouw medio dit jaar wordt opgeleverd. Het AmandiHuis krijgt vier bedden voor terminaal pati√ęnten en voor mensen die tijdelijke zorg behoeven.

 

 

Evenementen en berichten van oudere datum
Deze kunt u terugvinden in onze Nieuwsbrieven  en/of het Nieuwsbrieven-archief